Hollanda’nın İyi Kalpli Çikolatası

Hollanda’nın İyi Kalpli Çikolatası

Hollanda’nın iyi kalpli çikolatası, süpermarket raflarında mutlaka dikkatinizi çekmiştir, en renkli tasarıma sahip ve üzerinde kırık zincir resmi var. Çoğunuz tahmin etmiştir, hangi çikolatadan bahsettiğimi; Tony’s Chocolonely. Corona virüsü herkesin hayatını büyük ölçüde değiştirdi, fakat ihtiyaç listemizde çikolatanın yeri pek değişmedi. Çikolatanızı seçerken nelere dikkat edersiniz ? İlk önceliğiniz kakao oranı mı ? Organic olması mı? PEKİ  ya kakaonun üretiminde çocuk işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığı ???

(Fair Trade ürünlere göz atmak isterseniz bu linke tıklayabilirsiniz)

Kakao üretiminin yüzde 60’ı Gana ve Fildişi Sahilinden yani Batı Afrika’dan sağlanıyor.

Uluslararası İşçi Hakları Forumu’na göre, kakao çiftliklerinde çalışan 2.3 milyon çocuk var. Çocuk işçiliği, genellikle yoksulluktan ve en kötü durumlarda modern kölelikten kaynaklanır.

Bu konu son yıllarda dikkat çekmeye başladı, birçok gazeteci duruma daha fazla ışık tutmak için Fildişi Sahili’ne gitti; ancak, ülkenin hükümet yetkilileri bu ilgiden rahatsız oldular ve gizlenen kakao endüstrisinin sırlarını ortaya çıkarmak isteyen birkaç gazeteciyi gözaltına aldılar. Bu gazetecilerden biri de Hollandalı Tony’s Chocolonely şirketinin kurucusu Teun van de Keuken’dir.

Teun,’un kakao çiftlerinin işçi sömürüsünü engellemek için mücadele etmiştir. Hatta çikolata yiyerek çocuk işçi sömürüsu suçuna ortak olduğunu ve bu sebeple hapse atılması gerektiği konusunda kendi için avukat tutup, mahkemeye gitmiştir. Mahkeme kendisini suçsuz bulup serbest bırakmıştır .Teun van de Keuken bu hareket sonunda kakao endüstrisinde işçi sömürüsü olmadan da çikolata üretilebileceğini gözler önüne sermiştir.

tony’s chocolonely

İlk Tony’s Chocolonely barı 29 Kasım 2005’te doğdu: kırmızı renkte paketlenmiş bir sütlü çikolata barıdır. Paketin üzerinde adil ticaret ve % 100 köle içermez yazısıyla dikkat çekici bir görünüme sahiptir. 2005’den günümüze kadar marketlerde yerini alıyor.

Tasarımıyla dikkat çeken çikolatanın, paketini açtığınızda diğer çikolata kalıplarındandaha farklı olduğunu göreceksiniz. Çikolata barı eşit şekilde oluşturulmamış, bu da kakao endüstrideki eşitsizliği yansıtıyor.

Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely net gelirinin% 1’ini köle içermeyen bir çikolata endüstrisi yaratmayı amaçlayan projelere bağışlıyor.

Tony’s Chocolonely, kooperatiflere satın alma fiyatı ve adil katkısı üzerine ekstra bir prim ödüyor. Bu ekstra prim ile çiftçiler geçimini sağlayacak gelir elde edebiliyorlar.

Tony’s Çikolatasının daha önce pek tatmadığınız farklı lezzetlerle birleştirdiği çikolata kombinleri de var

Sütlü çikolata Ekstra bitter çikolata
Süt karamelli deniz tuzu
Koyu badem deniz tuzu
Koyu sütlü simit şekerleme
Koyu cevizli hindistancevizi
Süt fındık
Süt balı badem nuga
Beyaz ahududu haşhaş şekeri

Kendi Tasarım Çikolatanızı Oluşturabilirsiniz

Paket oluşturucuda kendi resimlerinizi, renklerinizi ve şekillerinizi kullanın ve en sevdiğiniz lezzeti seçebilirsiniz.Web sitesinde pek çok seçenek var, mutlaka göz atın. Doğum günü ya da özel günler için eğlenceli ve lezzetli bir hediye olabilir.

Şirketleri modern köleliği ve yasadışı çocuk işçiliğini tedarik zincirlerinden çıkarmaktan % 100 sorumlu kılan yasalar istiyoruz. Bunun için formu doldurmayı unutmayın. 

aysaa

Related Posts

Bach Çiçekleri Terapisi

Bach Çiçekleri Terapisi

Hollanda’ya Seyahat Edeceklerin Dikkatine

Hollanda’ya Seyahat Edeceklerin Dikkatine

Hollanda Hukuk Sisteminde Ne Zaman Arabulucuya İhtiyaç Duyarız ?

Hollanda Hukuk Sisteminde Ne Zaman Arabulucuya İhtiyaç Duyarız ?

Hollanda’ da Emeklilik Sistemi

Hollanda’ da Emeklilik Sistemi

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags