Corona Sporu: JELLE’S MARBLE RUNS

Corona Sporu: JELLE’S MARBLE RUNS

JELLE’S MARBLE RUNS ismini daha önce hiç duydunuz mu ?

Jelle’s Marble Runs (JMR), Hollanda’da yaşayan Jelle ve Dion Bakker tarafından bilye, bilye pistleri ve bilye yarışları etrafında yönetilen, bir milyondan fazla abonesi olan YouTube kanalının ismi.

Jelle’s Marble Runs isimli YouTube kanalında neler var: Bilyeleri birer oyuncu olarak kullanarak Olimpiyat Oyunları, Formula 1 ve diğer spor etkinliklerinin bilye versiyonları kurulup gösteriliyor. Bu videolarda bilyeler oyuncu ve sporcu gibi kullanılıyor. Marble League’in (eski adıyla MarbleLympics) koreografi Açılış ve Kapanış Törenleri de yer alıyor. Sporların çoğu Olimpik sporlara benzeyecek şekilde tasarlanmış. Kanal, her yıl eleme turunda tanıtılan farklı etkinlikler ve takımlarla yeni bir bilye ligi serisi yüklüyor.

25 Mayıs 2020 itibariyle mevcut kanal 73 milyondan fazla izlenmiş, 1 milyondan fazla abonesi var. Bu sayı, COVID-19 pandemisinin spor üzerindeki etkisinin bir sonucu olarak sürekli olarak artıyor.

Jelle ve Dion, 2016’da efsanevi ‘MarbleLympics’i kurdular. Burada 12 farklı takım hüküm süren şampiyon olmak için renk renk bilyeleri heyecan verici şekilde yarıştırıyor. Bir diğer büyüleyici rekabet ise, bilyelerin kumdan yapılan heyecan verici yarış pistlerindeki sınırlarını zorladığı ‘Kum Bilye Rallisi’.  

Marbula One’ın ilk sezonu 2020’nin başlarında prömiyer olarak yapıldı. Bilyeler, bir palet etrafında birden fazla tur attılar ve konveyör bant onları tekrar zirveye geri döndürdü. Adından da anlaşılacağı gibi, bu seri doğrudan Formula 1 yarış serisinden esinlenmiştir. 

MR, videolarında hayal bile edilemeyecek kadar iyi bir üretim kalitesi sunarak bilye yarışında dünya çapında ün yaptı.

  2009’da En Uzun Bilye Yarışında Guinness Dünya Rekoru’nu Kırdı 

Bilye yarışmaları Jelle’nin tek etkinliği değil: geçen yıldan beri Nijmegen’de kendi bilye müzesi var. Korona krizi nedeniyle geçici olarak kapatıldı, ancak 1 Haziran’da tekrar açılacak.

2006 yılında Bakker, Jelle’s Marble Runs YouTube kanalının ilk sürümünü oluşturdu. 21 Mayıs 2009’da dünyanın en uzun bilye yarışında Guinness Dünya Rekoru’nu kırdı ve rekorunu 2011’e kadar korudu. Kanalın erken bir hayranı olan Greg Woods, bilye yarış videolarından biri için bir yorum yaptı. Bakker videoyu o kadar çok sevdi ki, serinin tamamı için İngilizce yorumcu olan Woods ile çalışmaya başladı..

Kanal kısa bir süre sonra 2015 yılında dikkat cekmeye ve hayran kitlesi kazanmaya başladı. 2016 yılında Olimpiyat oyunlarının farklı bir versiyonu olarak MarbleLympics’e başladı. Başlangıçta Bakker, 2017 MarbleLympics’ten sonra MarbleLympics serisine son vermeyi planlıyordu. ‘MarbleLympics, Ağustos ayı başlarında bir bitirme töreni ile sona erecek,’ dedi. The Irish News’ın röportajında ​​’Ama yine de bilyeler ile ilgili harika videolar yapmaya devam edeceğim.’ Ancak, popülerlik nedeniyle seriye devam etti.

2018’in sonlarında Bakker, Google+ hesabını silmeye çalışırken orijinal 620.000 abonelik kanalını yanlışlıkla sildi ve daha sonra yeniden kanalı açtı. 2020 Mart’ında kanal tüm aboneleri geri kazanmış ve hatta eski zirvesini aşmış durumda.

İngiliz-Amerikalı komedyen ve talk-show sunucusu John Oliver 17 Mayıs 2020’deki gösterisinde, 2020 Marble League’in baş sponsoru olacağını duyurdu.

aysaa

Related Posts

Bach Çiçekleri Terapisi

Bach Çiçekleri Terapisi

Hollanda’ya Seyahat Edeceklerin Dikkatine

Hollanda’ya Seyahat Edeceklerin Dikkatine

Hollanda Hukuk Sisteminde Ne Zaman Arabulucuya İhtiyaç Duyarız ?

Hollanda Hukuk Sisteminde Ne Zaman Arabulucuya İhtiyaç Duyarız ?

Hollanda’ da Emeklilik Sistemi

Hollanda’ da Emeklilik Sistemi

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags