Uçucu Yağların İyileştirici Gücü

Uçucu Yağların İyileştirici Gücü

Expat Ladies in Eindhoven Facebook grubunda uçucu yağlar ve yağların faydalarını anlatan bir paylaşım gördüm. Uzun süredir geçmek bilmeyen omuz ağrılarım için yağlara bir fırsat tanımak istedim.

Derin Mavi kod adlı 🙂 yağı birkaç kez uyguladıktan sonra, omzumda daha az ağrı hissetmeye başladım. Hemen Facebook’ta paylaşım yapan Natalya Burdeina ile iletişime geçtim ve onunla uçucu yağlar ve faydaları hakkında mis kokulu ve keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Başlamadan önce, biraz kendinizden bahseder misiniz?

Benim adım Nataliya. Ben Ukraynalıyım. 32 yaşındayım. Evliyim ve bir yaşında kızımız var. Hollanda’ya 6 yıl önce Mühendislik okumak için geldim.

Şimdi ASML’de Tasarım Mühendisi olarak çalışıyorum. İşimi ve teknolojiyi seviyorum. Aynı zamanda insanlara yardım etmeyi ve onlara uçucu yağların gücünü öğretmeyi seviyorum. Bu benim en büyük hobim ve aslında benim yaşam tarzım.

Uçucu yağlar ile tanışma hikayenizi anlatır mısınız?

Esansiyel yağ yolculuğum 1,5 yıl önce 5 aylık hamileyken başladı. Ekim başlangıcıydı. Hava hala oldukça sıcaktı ama ben üşüyordum ve bağışıklık sistemimi en kısa sürede iyileştirmem gerekiyordu. Hollanda’ya taşındığımdan beri, sonbaharın başından ilkbahara kadar farklı virüslerle savaşıyordum.

Zaman zaman bana yardımcı olan tek şey özel vitaminlerdi. Tabii ki, hamilelik ile her şey değişti ve bebeğim için herhangi bir yan etkisi olmadan beni destekleyen doğal bir çözüm arıyordum …

Meslektaşlarımdan biri uçucu yağları denememi önermişti. Dürüst olmak gerekirse, başlangıçta çok şüpheliydim uçucu yağlar virüsleri nasıl yok edebilirdi ki diye düşündüm. Başka seçeneğim olmadığından, her dışarı çıktığımda ayaklarımın altına ve boynumun arkasına bir damla özel yağ karışımı uygulamaya başladım.

Yanımda yağ taşıdım ve hasta bir insan fark ettiğimde ellerime bir damla yağ aldım ve teneffüs ettim. Bu şekilde sonbahar, kış ve ilkbahar boyunca grip ve hatta nezle bile olmadan atlattım. Dahası, bu süre zarfında bu sihirli yardımcılar hakkında çok şey öğrendim ve uçucu yağları günlük yaşamıma aktif olarak dahil etmeye başladım. Aslında, yağlar oldukça zor bir süreçten geçmeme yardımcı oldu, hızlı bir şekilde iyileşmeme yardımcı oldular, hayatımı tamamen değiştirdiler !!!

Hiç( daha az) ilaç kullanmıyorum, evimi toksik ürünlerden uzak tutuyorum. Yemeklerime katabiliyoru. Sağlığımı ve ailemin sağlığını destekliyor, bedenime duygularıma özen göstermeme yardımcı oluyor.


En çok kullandığınız uçucu yağlar hangileri?

En sevdiğim yağları seçmek çok zor, çünkü ben birçoğunu seviyorum 🙂 Sanırım benim için en değerli üç uçucu yağı seçersem;

  • Sığla Yağı: Bu yağa uçucu yağların kralı diyebilirim. Bu yağ, vücudumuza bağışıklık sistemi desteği, duygusal denge, sağlıklı cilt gibi birçok fayda sağlar. Bu, hücrelerimizin DNA’sını farklı genetik hastalıklardan temizleyen yağlardan biridir. Şahsen, genel sağlığı desteklemek için her sabah bu yağı içiyorum, zor geçen günlerin sonunda sakinleşmek için akşamları birkaç damlayı cildime sürüyorum, kırışıklıkları aydınlatmak için yüz kremime 2 damla ekliyorum.
  • Lavanta Yağı: Kızımla ilgilenmek söz konusu olduğunda, bu yağ hep benimle olmalı. Yastıkta veya ayakların dibinde lavanta damlası, derin uykunuz ve iyi iyileşmenizle ilgilenecektir. Bu yağ ağrıyı azaltmaya yardımcı olur – onu seyrelttim ve yeni dişleri çıkmaya başladığında kızımın diş etlerine uygularım. Ne zaman düşerse ve kendisini incitse, morarmış yere az miktarda hindistancevizi yağı sürüyorum ve bir süre sonra herhangi bir iz kalmıyor. Lavanta ayrıca harika bir güzellik ürünüdür: kreme, duş jeline ve losyona ekleyin!
  • Limon Yağı: Oh, bu yağ için birçok uygulama bulabilirim. Diğer narenciye yağları gibi bu yağ da temizleme özelliklerine sahiptir. Sindirim sistemini desteklemek için sabah suyuma 2-3 damla ekliyorum. Enerjik ve motive olmak için limon solumayı severim. Bu yağla evimi temizlerim ve kızımın kıyafetlerini yıkarım. Kendi yaptığım çikolatanın içine de birkaç damla limon yağı eklerim ve tadı inanılmaz olur. Kesinlikle denemelisiniz

Uçucu yağlar nasıl kullanılır?

Uçucu yağları kullanmanın üç yolu vardır;

  • Birincisi aromatik: Uçucu yağları kullanmanın en hızlı yoludur. Yağlar doğrudan şişeden solunabilir veya ellere uygulanabilir ve ağız ve burun üzerine çekilebilir. Genellikle bu yöntemi hafızayı, hormonları, duyguları veya solunum sistemini etkilemek istediğimizde kullanırız.
  • Topikal uygulamadır:  Cilt, saç, tırnaklar veya dişler de dahil olmak üzere vücudun bazı bölgelerine yağ koymayı ifade eder. “Saf” yağ veya seyreltici yağlar kullanabiliriz (uçucu yağlar zeytinyağı, hindistancevizi yağı ile seyreltilebilir). Farklı insanlar farklı cilt hassasiyetlerine sahip olduklarından cildin tahrişini önlemek için yağı seyreltiriz. Yağları daima çocuk cildine uygulamadan önce sulandırırız. Ayaklarımın altına ve boynuma yağ sürmeyi seviyorum.
  • Uçucu yağları kullanmanın son yolu dahili kullanımdır: Dahili olarak kullanılabilmesi için yağın çok iyi kalitede olması gerekir. Dahili olarak sadece CPTG (Sertifikalı Saf Terapötik Sınıf) yağları almanızı öneririm. Yağ bir bardak su ile veya doğrudan dilin altında alınabilir. Bazı yağlar çok güçlü bir tada veya güçlü konsantrasyona sahiptir. Bu durumda, en iyi yol onları balla veya kapsüllerle almaktır.

Uçucu yağları her yaştan insan kullanabilir mi ?

Daha önce de belirttiğim gibi, eğer yağ iyi kalitede ise (CPTG sertifikalı), yenidoğanlarda bile kullanabilirsiniz. Bu durumda yağın konsantrasyonu ve tipi çok önemlidir. 1 yaşın altındaki bir bebek için Roma Papatyası ve Lavanta ile çok hafif bir konsantre ile başlamayı ve günde sadece 15 dakika aromatik olarak kullanmanızı öneririm. Yağ seyreltmesi için genel kullanım şöyledir: 6 yaşın altındaki çocuklar için 1-2 damla yağı 5 ml taşıyıcı yağda seyreltin; Yetişkinler için konsantrasyon 5 ml taşıyıcı yağ üzerinde 5-7 damla kadar daha yüksek olabilir.

Bu soruyu Hollanda’ya göç etmiş expatlar için soruyorum, ruh halimizi yükseltecek ve bağışıklığımızı güçlendirecek yağlar neler?

Kişisel olarak vücudumuzun çok akıllı olduğuna ve neye ihtiyacımız olduğunu bildiğine inanıyorum. Duygularla çalıştığımda, sana isim söylemeden sana birkaç yağ koklamanı istiyorum. Ve en çok ihtiyacınız olanı seçeceğinizden eminim.

Deneyimlerime dayanarak, yabani portakal, greyfurt, bergamot gibi herhangi bir narenciye yağı, ruh halinizi yükseltmenize yardımcı olacak ve kendinizi evinizde gibi hissettirecek 😊

Bağışıklık desteği için DoTerra’dan On Guard‘ın muhteşem karışımını öneririm. Yabani portakal, karanfil, tarçın, okaliptüs ve biberiye içerir. Bu, Eylül ayının başından Nisan sonlarına kadar günlük olarak kullandığım karışım. Üçüncü önerim Okaliptüs. Her türlü solunum sorununa (öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı) ve gerginlik, mutsuzluk, üzüntü gibi duygusal hislere yardımcı olacaktır.

Uçucu yağlar hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, Nataliya’nın Facebook sayfasına @aromaschoolforMums göz atabilirsiniz…

aysaa

Related Posts

Sinter vs Santa

Sinter vs Santa

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda Eğitim Sistemi Nasıl ?

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

Hollanda’da Mühendis Olarak Çalışmak

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

2021 Hollanda Vatandaşlık Şartları

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags