Covid 19 sırasında Şükretmek İçin 10 Neden

Covid 19 sırasında Şükretmek İçin 10 Neden

Önümüz, arkamız corona virüs haberleriyle sarılı, kaçamıyoruz. Film setlerini andıran şu günlerde arkadaşım Muktha Kartik Iyer’in Eindhoven News için yazdığı yazı, tüm olanlara farklı bir pencereden bakmamı sağladı. Umarım sizin kafanızdaki bulutları da biraz olsun dağıtır.

“Daha önce benzeri yaşanmamış bir zamandayız. Coronavirus tüm dünyadaki yaşamı etkiledi. Vakaların üçte biri Avrupa’da. Her birimiz, bu virüsün yayılmasını engellemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu şartlarda yaşarken yalnız ve bunalmış hissetmek çok doğal.

Bu sıkıntıları yaşarken,Bizi Daha İyi Hissettirecek 10 Sebep :

Sağlık çalışanları

1.Özverili hizmet: Hiçbir sözcük sağlık çalışanları, acil servis çalışanları, ulaştırma çalışanları ve diğer temel hizmetlerde çalışanların özverisini anlatmaya yetmez.

Aileleriyle görüşemiyorlar, kendilerini riske atıyorlar ve COVID-19 hastalarının hayatlarını kurtarmak ve bize yardım etmek için yorulmadan çalışıyorlar. Her birini ayakta alkışlamalıyız!

Home office

2.Teknoloji: Teknoloji olmasaydı, ne evden çalışabilirdik ne de çocuklarımız online dersler alabilirdi. Ailemiz ve arkadaşlarımızla yaptığımız sayısız çağrı ve sohbetler ile kendimizi biraz olsun rahatlatabiliyoruz.

Dünyanın dört bir yanındaki bu hayati enfeksiyon sayılarına veya gelişmelerine kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Teknoloji olmasaydı, sosyal uzaklaşma çok daha kötü hissettirirdi!

Aile Zamanı

3.Aile Zamanı: Eşiniz veya çocuklarınızla en son ne zaman bu kadar zaman geçirdiniz? Ayrıca bu, günün daha sorunsuz geçmesi için hepimizin bir ekip olarak çalışması gerektiği bir durumdur. Bilmeden, çocuklarımızla etkileşime geçmenin yenilikçi yollarını bulduk. Çocuklarımızın, yüzündeki gülümsemeden daha değerli bir şey var mı?

Yaşlılara yardım

4.Merhamet: Bu kriz, insanların içindeki doğuştan gelen iyiliği teyit etti. Birçok mahalle ve gençlik grubu yardıma muhtaç olanlara yardım etmek için ortaya çıktı. Birbirimizi duygusal olarak destekliyoruz – nezaket eylemleri yapıyor, başkaları için gönüllü oluyoruz (yaşlılara alışveriş konusunda yardım etmek gibi). İnsanlar arasında daha önce görmediğimiz yeni bir işbirliği görüyoruz!

Resim Shahariar Lenin tarafından Pixabay‘a yüklendi

5.Mola Zamanı:Tüm dünya sosyal mesafeye doğru ilerlerken, dünya bir mola veriyor gibi görünüyor. Yavaşlamaya, seyahatlerimizi sınırlandırmaya ve nihayetinde de çevreye daha az yük oluyoruz Çalışmak için uzun yol kat etmeniz gerekiyorsa, şimdilik evden çalışmak bir rahatlama oldu. Satın aldığımız ve tükettiğimiz şeylerin farkına varmaya başladık. Havanın kalitesi, modern zamanlarda görülmemiş seviyelerde bir artışa ulaşıyor. Dünya, gerçekten de daha iyi bir yer olmaya doğru yol alıyor!

Resim ThePixelman tarafından Pixabay‘a yüklendi

6.Planlamanın Gücü: Normalde profesyonel ve kişisel hayatımızı dengelemek için günlerimizi ve işlerimizi planlamakta zorlanabiliyoruz. Bir günün başarısı, disiplin ve bir plana bağlı kalmaktan geçer. Evlerimizde vakit geçirmek zorunda kalmak, gelen iş aramalarını cevaplamak, yemek pişirmek ve çocukları yedirmek, yani günü planlama yeteneğine bağlı olmayı öğreniyoruz. Her geçen gün uzman planlayıcı olma yolunda ilerliyoruz!

Vitamin

7. Özbakım: Bağışıklığımızı artırmak için vitamin açısından zengin gıdalar tüketiyoruz. Restoranların kapanmasıyla birlikte daha sıcak ve ev yapımı yemekler yiyoruz. Trene ya da otobüse yetişme telaşımız olmadığı için bu süreyi uyuyarak geçirebiliyoruz. Uyku sağlık için çok iyi bir yatırım!

Bahar

8.Güneş parlıyor: Bahar sonunda geldi ve sıcaklıkta güzel bir artış oldu. Çocuklar hava koşullarından en iyi şekilde yararlanmak için yakınlarda oynar, siz de bahçenizde temiz hava alabilirsiniz. Doğada bir yürüyüş veya birkaç nefes egzersizi (elbette belirtilen mesafeyi koruyarak) ruh halinizin yükselmesine yardımcı olur. Güneş parlarken işler çok daha iyi gözüküyor, değil mi?

9.Hayat küçük şeylerde: Toplumdan uzaklaşma ve izole hayat, günlük küçük şeylerin öneminin farkına vardırdı. Günlük faaliyetlerimizi bile yapmakta sınırlandığımız bu zaman diliminde, bu ufak gibi görünen şeylerin ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Belki de, bu mevcut durumdan çıkarken yapabileceğimiz her şey için şükür edeceğiz.

10 Sessiz düğmesi için Teşekkürler Tanrım : Son olarak, telefon ve diğer elektronik aletlerimizdeki sessiz düğmesi olmasa ne yapardık? Gerektiğinde tam bir cankurtaran!

Bütün dünya, bu gemide hep beraber olduğumuzu fark etti ve topyekün bu virüsü yenmek için bir araya geldi. Bu da diğer her şey gibi geçecek!”


aysaa

Related Posts

Azim, Çaba ve Başarının Hikayesi

Azim, Çaba ve Başarının Hikayesi

Cito ve IEP Arasındaki Fark: Eğitimde Bireyselleştirmenin Gücü

Cito ve IEP Arasındaki Fark: Eğitimde Bireyselleştirmenin Gücü

Türk Diş Hekiminin Hollanda Yolculuğu

Türk Diş Hekiminin Hollanda Yolculuğu

İsviçre Alpleri’nde Panoramik Bir Tren Macerası

İsviçre Alpleri’nde Panoramik Bir Tren Macerası

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

İlginizi çekebilir

Dil secenekleri

Tags